hestestald

Strøelse i stalden: Hvad foretrækker du?

Stalden er en stor del af det at have hest. Det kan der vist ikke herske nogen tvivl om. En stor del af al det arbejde, som foregår i stalden, har noget med strøelse at gøre. Der skal muges ud, lægges ny strøelse og fejes – også for strøelse. Heste strøelse i stalden har altså stor betydning, og det er bestemt ikke uden grund.

Vigtigheden af god heste strøelse

Heste strøelse til at komme i staldbokse er noget, som man ikke kan komme udenom, når man bruger tid på heste. Uanset om man er hesteejer, har part eller er meget engageret i staldlivet, vil man uden tvivl gøre sit for at hestene får et godt ophold i stalden. Det er derfor også vigtigt at vælge den gode heste strøelse, som giver hestene en god oplevelse af det at stå i stald.

Udover at heste strøelsen skal være god, skal den også være der i tilpas mængde. Hesten skal have mulighed for at kunne bevæge sig frit, men skal samtidig have det behageligt i stalden. Når der skal muges ud, er det også vigtigt at strøelsen er god: det skal være nemt at fjerne hestepærer og våd strøelse, og derefter at tilføje ny og frisk strøelse.

Ja, det er bestemt vigtigt at sørge for god strøelse til hestene. Det har nemlig meget stor betydning for staldlivet at strøelsen er i orden. Har man sikret sin hest et godt ophold i stalden, vil man bestemt sørge for at det er så behageligt som overhovedet muligt for den at være der.

Heste strøelse fås i mange udgaver og varianter

Heste strøelse er ikke længere kun muligt at fås på en måde. Nej, det er ikke længere kun halm, som man benytter som det vigtige underlag i staldboksen. Det er nu muligt at anvende mange former for strøelse til sin hest, alt afhængigt af specielle behov, plads og andre faktorer, som spiller ind på valget af heste strøelse.

Hvilken form for strøelse er din personlige favorit? Som engageret hesteperson har du sikkert stiftet bekendtskab med forskellige former for strøelse igennem årene. Du ved, at det ikke kun er halm, som kan bruges til det formål. Du har sikkert også din egen personlige mening, om hvilken form for strøelse, der er bedst.

Hvilke krav har du til din strøelse? Du er sikkert enig i, at det er vigtigt at vælge en strøelse, som er god for hestenes trivsel. Det er det vigtigste, som skal tages i betragtning, når der skal vælges ny strøelse. Derudover er det blot en bonus, når det er muligt at få strøelse som letter arbejdet som person i stalden.

Det er uden tvivl rart, når den form for strøelse der er valgt i stalden, er let at arbejde med. Det skal gerne være nemt at komme til at muge ud, og udskifte den beskidte strøelse med ny, tør og ren af slagsen. Hvad enten man vælger den klassiske halm eller et af de nyere produkter på markedet, vil man sikkert gøre sit bedste for at sikre trivsel for sig selv og sin hest.